WU19: Šveđanke nadigrale Crnu Goru

Vladan
Piše: Vladan 592 pregleda Dodaj komentar

Ženska omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjakinja iz Švedkse rezultatom 5:0 u meču drugog kola kvalifikacionog turnira za plasman na WU19 Evropsko prvenstvo koji se održava u Makedoniji.

Šveđanke su u potpunosti opravdale ulogu favorita na turniru i upisale ubjedljivu pobjedu, za maksimalan učinak u prva dva kola. U drugom meču grupe Sjeverna Irska je sa 5:0 savladala Makedoniju. Nakon odigrana dva kola prvo mjesto zauzima Švedska sa šest osvojenih bodova, druga je Sjeverna Irska sa četiri boda, naša selekcija je na trećem mjestu sa osvojenim bodom, dok su Makedonke još uvijek bez bodova.

Već na samom startu meča selekcija Švedske je došla do prednosti – nakon dva minuta igre Olme Zigoti se upisala u listu strijelaca. Do odlaska na odmor Šveđanke su uspjele da dođu do tri gola prednosti. U 23. minutu Lofkvist je postigla drugi pogodak za svoj tim, da bi u nadoknadi vremena Maja Mićunović zatresla sopstvenu mrežu.

Na startu nastavka Blomkvist je postigla četvrti pogodak za Švedsku, da bi u 54. minutu Angeldal sa bijele tačke postavila konačan rezultat susreta.

U posljednjem kolu tunrnira koje je na programu 20. septembra naše omladinke odmjeriće snage sa Makedonijom.

 

Švedska – Crna Gora 5:0

Strijelci
1:0 – Olme Zigoti 2′, 2:0 – Lofkvist 23′, 3:0 – Mićunović (a.g.) 45’+, 4:0 – Blomkvist 49′, 5:0 – Angeldal (p) 54′

Švedska: Ema Holmgren, Ronja Aronson, Natali Bjorn, Lota Okvist (Žozefin Ribrink), Ema Pensater, Elen Lofkvist, Filipa Angeldal (Kristin Tjarlund), Maja Gotberg, Ana Anvegard (Eba Vajder), Rebeka Blomkvist, Julia Olme Zigoti.

Crna Gora: Jovana Bajčetić (Ines Obradović), Dijana Miljanić, Miljana Rondović (Nikolina Mićunović), Maja Mićunović, Ana Trutić, Nina Vujičić, Milica Varajić, Martina Pavićević, Tamara Bojat (Milica Drljević), Marija Knežević, Helena Božić.

 

 

teksto/foto: FSCG

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar