Boško Radović: Pred nama je najvažniji meč na prvenstvu

Vladan
Piše: Vladan 657 pregleda Dodaj komentar

Na startu Evropskog prvenstva, rival juniora je bila Letonija. Za prvi meč na šampionatima se obično kaže da je najvažniji, ali ta konstatacija ipak mora da se primijeni za novi obračun mladih košarkaša Crne Gore i tima sa Baltika.

Puleni Boška Radovića sa ekipom od koje su u 1. kolu izgubile sa 70:61 danas (18 časova) igraju za opstanak u A diviziji. Pobjednik će skinuti težak tere sa leđa, poraženi će morati u paklene borbe za plasman od 13. do 16. mjesta, u kojima će samo jedan tim izbjeći voz za B diviziju.

Pred nama je najvažniji meč na prvenstvu. Ovdje smo izgubili tri utakmice u kojima smo bili ravnopravni, a to se desilo zbog lošeg procenta šuta za tri poena i dekoncentracije u određenim trenucima. Letonija je veoma kvalitetan protivnik, od kojeg smo poraženi na startu poslije neizvjesne završnice”, podsjeća Radović.

Selektoru “crvenih” će posao biti izuzetno otežan, jer se protiv Ukrajine povrijedio naš najbolji igrač u Volosu, Miloš Popović.

Najvjerovatnije ćemo biti hendikepirani neigranjem povrijeđenog Popovića. Trudićemo se da dobijemo i izborimo opstanak, čime bismo ispunili cilj zbog kojeg smo došli. Ekipa i pored tri poraza u neizvjesnim završnicama ima vjeru i optimizam da može da se skupi i da riješi meč u svoju korist. Nadam se da nećemo doći u situaciju da u subotu i nedjelju igramo razigravanje za opstanak. Ako se nekim slučajem i to dogodi, moraćemo da se borimo do kraja, jer želimo da ostanemo u eliti“, dodao je Radović.

Pod velikim znakom pitanja je i nastup Ognjena Čarapića. Kapiten je odigrao samo jedan meč, protiv Finske je ubacio 17 poena, ali je posljednja dva meča preskočio kako bi pokušao da se oporavi za odlučujući obračun.

Čarapić će probati da pomogne, ali ne znamo koliko će moći da bude na parketu, jer to zavisi od stanja njegove povrede. Čuvali smo ga u posljednjim mečevima kako bi bio spreman za ovaj duel sa Letonijom“, zaključio je Radović.

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar