Zna se ko je favorit – večeras pada Island!

Ognjen
Piše: Ognjen 543 pregleda Dodaj komentar

Na jednoj strani prvak Evrope i olimpijski vicešampion iz 2012. godine i tim koji je 2014. bio četvrti na šampionatu Starog kontinenta.

Na drugoj selekcija koja je samo tri puta igrala na velikim takmičenjima i najbolji plasman joj je bio 12. mjesto.

Zbog svega toga, ne postavlja se pitanje ko je favorit u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je mnogo bolja od Islanda, ali to mora da dokaže večeras (20.30) u „Morači” i za sedam dana u Rejkjaviku i domogne se smotre najboljih planetarnih selekcija u Danskoj.

“Ne mogu da kažem da je Island rukometna velesila, ali na osnovu materijala koji smo gledale sa utakmice sa Francuskom djeluje kao ozbiljna ekipa. Mislim, ipak, da ništa ne zavisi od Islanđanki, već od nas. Dobro izdanje protiv Rusije mi daje za pravo da vjerujem u povoljan rezultat, jer smo odigrale odlično u kombinovanom sastavu. Odbrana je bila super, dok napad na početku možda nije bio kakav bi trebalo, ali je kasnije sve došlo na svoje. Pobijedile smo i pokazale da možemo i u ovom sastavu da igramo sa Rusijom”, naglasila je Katarina Bulatović.

„Lavice“ su protiv „zbornaje” igrale bez Marije Jovanović, Sonje Barjaktarović i Jovanke Radičević, kao i Anđele Bulatović, koja će zbog povrede leđa preskočiti i večerašnji meč.

Ali, pokazalo se da se može i bez njih, a šansu je najbolje iskoristila Đurđina Jauković.

Đurđina Jauković
Foto: Zoran Đurić

“Nije se previše osjetilo da neko nedostaje. Mala Đina je sjajno odigrala utakmicu, nisam očekivala da će biti tako dobra. Pokazala je da u budućnosti na nju može da se računa. Sve igračice su dale maksimum, što nam daje dodatno samopouzdanje pred Island”, napominje Bulatovićeva.

Andrea Klikovac poručuje da će odbrana presuditi. Ali, pitanje je ko će njom dirigovati, jer je Marina Rajčić zbog temperature propustila sinoćnji trening.

“Island će igrati svoju standardnu igru, pokušaće da vuče kontre i polukontre. Moramo da igramo jako u odbrani i disciplinovano u napadu. Defanziva je glavna, sve zavisi od nje. Prepoznatljive smo po tome, nadam se da ćemo da odigramo na nivou. Ne razmišljamo o razlici, bitno nam je samo da pobijedimo“, istakla je igračica Vardara.

Crna Gora je od večerašnjeg rivala senzacionalno poražena u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2011. godine. Možda je taj čudan meč još u podsvijesti igračica…

“Ne plašim se, ali moramo da shvatimo ozbiljno ove utakmice. Svi znamo kako je bilo u Brazilu, kako su nas „otresle“. To je bio strašan šamar za nas i sigurno je da niko ne želi da se takvo nešto ponovi. Maksimalno ozbiljno shvatamo Island, kao da nam dolazi Francuska ili Norveška. Tako ćemo se ponašati, vidjećemo za kakav će to rezultat biti dovoljno. Ne jurimo 10-15 golova razlike, ali naravno da ne želimo ni da izgubimo, ni da pružimo lošu partiju pred našim navijačima“, zaključila je Katarina Bulatović.

Andrea Klikovac
Foto: zrkvardar.mk

Rumunke već otpisale Srbiju, Holandija moćna u nastavku

Odluka Dragane Cvijić, Andree Lekić, Sanje Damnjanović i Katarine Tomašević da bojkotuju reprezentaciju dok je selektor Saša Bošković je skupo koštala Srbiju.

Rumunija je u prvom meču baraža u Kraljevu slavila sa 32:26, uz 11 golova Kristine Neagu i praktično osigurala SP.

Blizu Danske su i Poljska i Holandija, koja je gubila na poluvremenu, ali je savladala Češku sa čak 33:23.

Rezultati: Holandija – Češka 33:23 (15:16), Srbija – Rumunija 26:32 (13:17), Ukrajina – Poljska 18:24 (8:14).

Danas: Crna Gora – Island (20.30), Njemačka – Rusija (15), Španija – Slovačka (15), Francuska – Slovenija (17), Hrvatska – Švedska (17.15).

Petak: Austrija – Mađarska 20:33 (11:19).

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti.me

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar