U17: Kadetima drugo mjesto u Sarajevu

Ognjen
Piše: Ognjen 597 pregleda Dodaj komentar

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u finalu memorijalnog turnira Josip-Škija Katalinski od odgovarajuće selekcije Bograda sa 2:1.  Meč na Grbavici odigran je u vrlo lošim uslovima, pošto je neposredno prije početka utakmice počeo da pada veliki snijeg koji je potpuno prekrio teren za igru.

Upravo je loš teren kumovao prvom golu Beograđana u 18. minutu pošto je naš golman u pokušaju da pokupi loptu ispustio istu na nogu napadaču Baboviću koji je samo ubacio u praznu mrežu. Isti igrač je duplirao prednost svog tima u 36. minutu iz jedinog istinski fudbalskog poteza na utakmici – nakon što je izborio poziciju za udarac na lijevoj strani, Babović je desnom nogom pogodio dalji ugao protivničkog gola.

Crna Gora je uspjela da smanji zaostatak u 47. minutu nakon jedne od brojnih gužvi pred protivničkim golom kada se Krstović najbolje snašao u blatu koje je nastalo u srcu šesnaesterca. Do kraja utakmice uslovi za igru praktično nisu postojali, pa se dogovor dva tima da trajanje poluvremena skrate na 30 minuta pokazao kao ispravam.

Crna Gora je nastupila u sastavu: Krsto Ljubanović, Martin Prenkočević (Boško Rašović), Rašid Kolić (Miloš Zečević), Nikola Kumburović (Nikola Rašović), Jovan Jablan (Vasilije Terzić), Pavle Krstović (Radovan Bećirović), Božidar Damjanović (Danilo Leković), Mirza Hot (Anđelko Jovanović), Miloš Drinčić, Aleksa Marušić (Novica Čabarkapa) i Ilija Vukotić.

– Žao mi je što nam vrijeme nije dozvolilo da ovu akciju maksimalno iskoristimo, pa prave zaključke o igri možemo izvući samo iz prve utakmice. Pred nama je mnogo posla da podignemo igru na nivo koji želimo i za to ne može biti opravdanje što nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Ima dosta prostora za napredak na čemu ćemo raditi tokom predstojećih akcija – rekao je nakon turnira naš selektor Boris Miličković.

Naredno okupljanje kadeta zakazano je za početak maja kada će Crna Gora učestvovati na razvojnom turniru Uefe u Albaniji gdje će pored domaćina odmjeriti snage sa Azerbejdžanom i Jermenijom.

 

 

 

 

 

FSCG

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar