Luka Lazarević pušten da se brani sa slobode

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 754 pregleda Dodaj komentar
FOTO: Dejan Lopičić (Dnevne novine)
Podgoričanin Luka Lazarević (25), koji je priznao da je u petak na samom početku fudbalske utakmice između reprezntacija Crne Gore i Rusije, bacio baklju na teren i time povrijedio ruskog golmana, je danas nakon saslušanja u Osnovnom sudu pušten da se brani sa slobode.

Lazarevića je danas, u prisustvu njegovog advokata, saslušavalo tročlano vijeće Osnovnog suda kojim je predsjedavao Zoran Radović.

Sudsko vijeće je donijelo odluku da ga pusti da se brani sa slobode i time odbilo zahtjev Tužilaštva, koje je ranije predložilo da se Lazareviću odredi pritvor zbog mogućeg bjekstva.

luka lazarevic 2
FOTO: Dejan Lopičić (Dnevne novine)

 

Ranije danas Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv Luke Lazarevića iz tog grada, zbog krivičnog djela – nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva saopšteno je da je optužnim prijedlogom predloženo i da sud okrivljenom odredi pritvor.

“Okrivljenom je stavljeno na teret da je, 27. marta u 20 sati i 46 minuta, za vrijeme međunarodne fudbalske utakmice Crna Gora – Rusija, na gradskom stadionu Pod Goricom, sa sjeverne tribine bacio na fudbalski teren zapaljenu baklju u pravcu golmana reprezentacije Rusije i pogodio ga u predjelu vrata”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Lazarević je oštećenom nanio laku tjelesnu povredu, u vidu opekotine prvog stepena u predjelu vrata.

 

CdM

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar