Crnogorski džudisti šesti u poretku

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 646 pregleda Dodaj komentar

Crnogorski džudisti Evropski kup u Sarajevu su završili na šestom mjestu u poretku zemalja, sa četiri srebrne i tri bronzane medalje. Iza Srbije koja je osvojila jednu, ali zlatnu medalju.

Juče, drugog dana takmičenja srebrne medalje osvojili su Dejan Vukčević u teškoj kategoriji i Anto Dubreta u kategoriji do 100 kilograma, dok je u istoj kategoriji u meču za bronzu Danilo Pantić savladao Jovana Pekovića. I Mladen Mišurović se domogao bronze u teškoj kategoriji, pa je Crna Gora na postoljima dvije najteže kategorije imala po dva predstavnika.

Bronzana je u kategorji do 70 kilograma bila i supertalentovana kadetkinja iz Akademika, Jovana Peković. Priliku da se za bronzu Peković bori sa reprezentativnom i klupskom koleginicom Anđelom Džaković, spriječila je Poljakinja Aleksandra Jablonska. Ona je u pretposljednjem krugu repasaža dobila Džakovićevu, a potom je u borbi za bronzu osvetila Pekovićeva, i to iponom nakon samo 42 sekunde borbe.

Pekovićeva je ove sezone osvojila i bronzu u italijanskoj Faloniki na Evropskom kadetskom kupu.

Dan ranije srebrne medalje su osvojili Nikola Gušić i kadetkinja Mirjana Milić, čiji se brat Arso vratio nakon višemjesečne pauze zbog povrede i tek u produžetku je izgubio od pobjednika kategorije do 81 kilogram, Francuza Aurelijana Liroja, a potom nije imao dovoljno svježine da se kroz repasaž domogne bronze.

 

Vijesti

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar