Juniori bolji od Danske

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 667 pregleda Dodaj komentar

juniori anapaCrna Gora   3:1   Danska        

 

ANAPI – Dvorana: ,,Vojelgrad Anapa Vitjazevo“. Gledalaca: oko 50. Sudije: Bakunovič (Bjelorusija) i Janik (Poljska). Rezultat po setovima: 20:25, 32:30, 25:20, 25:13.

 

CRNA GORA: Tatar 2, Kuč, Vukašinović 23, Radonjić, Medojević (libero), Bošković 14, Kostić 4, Delić 19, Bojić, Betić, Strugar.

 

DANSKA: Pedersen 9, Andersen, Kristensen, K. Nilsen, Lambah 3, Melgard 10, R. Nilsen, Ozari 1, Bonesen 14, Varming 14, Bah, Sorensen 14.

 

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je u srijedu u ruskoj Anapi selekciju Danske 3:1 (20:25, 32:30, 25:20 i 25:13), u utakmici drugog kola A grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

 

To je prvi trijumf izabranika selektora Srđana Popovića na turniru, nakon jučerašnjeg startnog maksimalnog poraza od Grčke 3:0. Crnogorski odbojkaši do pobjede došli su nakon 107 minuta igre, i tako protivnika ostavili na nuli (Vikinzi i u prvom meču poraženi od Rusije maksimalnim rezultatom 3:0).

 

No, meč nije najbolje krenuo za ,,crvene“, s obzirom da su Danci poslije 24 minuta osvojili prvi set. Prelomni detalj desio se u drugom, nakon velike borbe, poslije puno preokreta, naši juniori osvojili su ovaj dio igre na razliku 32:30 i najavili povratak u meč. U trećem i četvrtom setu ,,crveni“ su bili superiorni, nijesu dali protivniku ni najmanju nadu, pa su na kraju i više nego zasluženo došli do tri boda. U našoj selekciji bolji od ostalih bili su Vukašinović sa 23 i Delić sa 19 osvojenih poena, dok su se na suprotnoj strani istakli Varming, Sorensen i Bonesen (sva trojica su upisala po 14 poena).

 

– Prvi set izgubili smo zahvaljujući našim greškama, a kako je meč odmicao sve smo manje poklanjali poena protivniku. Blokom i odličnim prijemom napravili smo prevagu u drugom setu, a u posljednja dva bili dominantni. Nadam se da ćemo opravdati kvalitet i u naredne dvije utakmice – rekao nam je Vojislav Kostić, srednji bloker crnogorske reprezentacije.

 

Crnogorski juniori u trećem kolu, sjutra (četvrtak) u 16 sati i 30 minuta, igraće sa Austrijom.

 

Plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će od 22. avgusta do 1. septembra biti odigrano u Turskoj, izboriće samo pobjednik grupe.

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar